plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce pripravovať kuracie stehienka, obaľte ich v lístkovom ceste: Je to taká pochúťka, že k nej netreba ani prílohu!

Ja tieto stehienka pripravujem už roky. Sú výborné, extra chutné a vďaka lístkovému cestu nemusíte pripravovať zložité prílohy.

Ja tieto stehienka pripravujem už roky. Sú výborné, extra chutné a vďaka lístkovému cestu nemusíte pripravovať zložité prílohy. Ja najčastejšie podávam len s čerstvou zeleninou. Cez víkend som túto pochúťku podávala s krémovými zemiakmi ako slávnostný obed, všetkých veľmi chutilo.  Ochutnajte, sú výborné!

Potrebujeme:

6 kuracích stehienok dolných

Olej na vyprážanie

Hárok lístkového cesta

Na marinádu:

4 strúčiky cesnaku

Vegetu

Sójovú omáčku

Červenú papriku

Provensálske korenie

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Stehienka umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.

Olej zmiešame so sójovou omáčkou, vegetou, predtlačeným cesnakom a ďalšími koreninami. Stehienka namočíme do tejto marinády a premiešame tak, aby sa dostala na celý povrch..

Necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Lístkové cesto narežeme na prúžky široké asi 1,5 cm.

Marinované stehienka opražíme na panvici zo všetkých strán tak, aby sa koža opiekla dozlatista, potom zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť.

Potom obmotáme každé stehienko pásikmi lístkového cesta tak, aby sa čiastočne prekrývali. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov 30-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes