Neobaľujte, stačí len zamiešať a máte hotovo: Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku – všetci ich milujú!

Fantastické papanie namiesto klasických rezňov. Skúste kuracie nugetky marinované a vyprážané v zemiakovom cestíčku. Chuť naozaj fantastická. Recept robím už minimálne 10 rokov. Jeho autorkou je Adrianka, odporúčam ho skúsiť úplne každému!

Potrebujeme:

Kuracie prsia (cca ½ kg),

2 lyžice worcestrovej omáčky,

2 lyžice sójovej omáčky,

1 mokka lyžička soli,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kura,

2 väčšie strúčiky cesnaku,

2 polievkové lyžice oleja,

štipka mletého čierneho korenia,

olej na vyprážanie

zemiakové cestičko:

2 stredne veľké zemiaky,

1 vajíčko,

3 navŕšené lyžice polohrubej múky

Potrebujeme:

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame asi na ½ cm hrubé menšie plátky dáme do misy, pridáme omáčky mleté čierne korenie, soľ zmes korenia na pečené kurča, pretlačený cesnak olej premiešame, zakryjeme a odložíme do chladničky na 24 hodín.

Na druhý deň si rozmixujeme zemiaky, pridáme vajíčko, múku, premiešame vznikne nám hustejšie cestíčko a pridáme do misy k mäsku.

Premiešame, aby sa dostalo všade a postupne môžeme vyprážať v menšom množstve oleja.

Sú hotové raz-dva, tak radšej neodbiehajte.

Dresing: kyslá smotana, majolenka, najemno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka, trošku mlieka a plnotučnej horčice.

Vynikajúci je, keď ho dochutíte troškou kôpru. K tomu zeleninový šalátik podľa vlastnej chuti.

Zemiaky: na troche oleja popražíme dosklovita cibuľu, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňaťku a ešte trošku prehrejeme. Prelejeme zemiaky, premiešame a podávame s nugetkami.

Môžeme dozdobiť kolieskami cibule.

Foto: pixabay