plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marinované bravčové rebierka: Túto pochúťku si pochvaľuje celá rodina!

Dostali ste chuť na pečené rebierka?

Vyskúšajte túto aromatickú a veľmi chutnú verziu, vďaka ktorej bude toto jedlo dokonalým pôžitkom.

Navyše, originálne servírovanie nadchne celú rodinu.

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Olgas Küche a oblížete si všetkých 10 prstov. 

Potrebujeme:

3 kg bravčových rebierok

2 cibule

1 feferónku

5 strúčikov cesnaku

2 PL soli

1 PL petržlenovej vňate alebo koriandra

1 PL mletého čierneho korenia

1 PL červenej mletej papriky

1 vetvičku rozmarínu

3 veľké zemiaky

Postup:

 

 

Z rebierok odstránime blany.

Narežeme ich za každou kosťou. 

 

 

Na povrchu mäso takisto narežeme v tenkých plytkých rezoch. 

Cibuľu si očistíme.

Prekrojíme na polovicu a potom ešte na mesiačiky.

 

 

Vložíme si ju do mixéra.

Teraz si nakrájame feferónku.

A vložíme ju do mixéra k cibuli. 

 

 

Následne si ešte očistíme cesnak.

Spolu so soľou ho pridáme do mixéra k ostatným surovinám. 

 

 

Nasypeme ešte koreniny, pridáme vetvičku rozmarínu a dôkladne rozmixujeme mixérom. 

Bravčové rebierka vložíme do pekáča.

Dôkladne natrieme pripravenou marinádou. 

 

 

Prikryjeme potravinárskou fóliou.

Odložíme do chladničky, kde necháme mäso marinovať 3 – 4 hodiny alebo najlepšie cez noc. 

 

 

Marinádu teraz zoškriabeme z mäsa lyžičkou, mäso vyberieme a stočíme ho nastojato do venčeka. 

Po obvode ho previažeme špagátom, položíme ho na plech pokrytý papierom na pečenie a dovnútra vložíme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré sme si predtým osolili, okorenili a posypali červenou mletou paprikou.

Zemiaky teraz navrstvíme do stredu stočeného mäsa.

 

 

Všetko zabalíme do alobalu.

A vložíme do rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 180 °C asi 2 hodiny. 

 

 

Po 2 hodinách odstránime alobal, mäso, aj zemiaky potrieme rastlinným olejom a pečieme ešte 15 – 20 minút na teplote 180 °C. 

Hotovo, jedlo je pripravené a môžete ho podávať.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes