Dostali ste chuť na pečené rebierka?
Vyskúšajte túto aromatickú a veľmi chutnú verziu, vďaka ktorej bude toto jedlo dokonalým pôžitkom.
Navyše, originálne servírovanie nadchne celú rodinu.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Olgas Küche a oblížete si všetkých 10 prstov.
Potrebujeme:
3 kg bravčových rebierok
2 cibule
1 feferónku
5 strúčikov cesnaku
2 PL soli
1 PL petržlenovej vňate alebo koriandra
1 PL mletého čierneho korenia
1 PL červenej mletej papriky
1 vetvičku rozmarínu
3 veľké zemiaky
Postup:
Z rebierok odstránime blany.
Narežeme ich za každou kosťou.
Na povrchu mäso takisto narežeme v tenkých plytkých rezoch.
Cibuľu si očistíme.
Prekrojíme na polovicu a potom ešte na mesiačiky.
Vložíme si ju do mixéra.
Teraz si nakrájame feferónku.
A vložíme ju do mixéra k cibuli.
Následne si ešte očistíme cesnak.
Spolu so soľou ho pridáme do mixéra k ostatným surovinám.
Nasypeme ešte koreniny, pridáme vetvičku rozmarínu a dôkladne rozmixujeme mixérom.
Bravčové rebierka vložíme do pekáča.
Dôkladne natrieme pripravenou marinádou.
Prikryjeme potravinárskou fóliou.
Odložíme do chladničky, kde necháme mäso marinovať 3 – 4 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Marinádu teraz zoškriabeme z mäsa lyžičkou, mäso vyberieme a stočíme ho nastojato do venčeka.
Po obvode ho previažeme špagátom, položíme ho na plech pokrytý papierom na pečenie a dovnútra vložíme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré sme si predtým osolili, okorenili a posypali červenou mletou paprikou.
Zemiaky teraz navrstvíme do stredu stočeného mäsa.
Všetko zabalíme do alobalu.
A vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 2 hodiny.
Po 2 hodinách odstránime alobal, mäso, aj zemiaky potrieme rastlinným olejom a pečieme ešte 15 – 20 minút na teplote 180 °C.
Hotovo, jedlo je pripravené a môžete ho podávať.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu TU.
Dobrú chuť!