plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marinovaná slaninka, ktorá chutí ako údená: Netreba ju údiť, len takto pripraviť a je naozaj vynikajúca!

Čo by ste povedali na slaninku, ktorá chutí ako údená a pritom ju netreba údiť? Znie to neuveriteľne, však? Ale tento recept z youtube vás presvedčí, že je to možné!

Čo by ste povedali na slaninku, ktorá chutí ako údená a pritom ju netreba údiť? Znie to neuveriteľne, však? Ale tento recept z youtube vás presvedčí, že je to možné!

1 kg slaniny s vrstvami mäsa

2 hlavičky cesnaku

3 PL čierneho mletého korenia

3 hrste šupiek z cibule

5 – 6 sušených sliviek

2 bobkové listy

200 g soli

2 PL cukru

1 l vody

Postup:

1. Soľ a cukor rozpustíme vo vode. Pridáme cibuľové šupky, bobkové listy a sušené slivky.

2. Zmes dáme na oheň a privedieme ju do varu.

3. Slaninu nakrájame na 2 kusy, každý po 500 g.

4. Vložíme ich do tejto marinády a dusíme asi 25 minút.

5. Slaninu necháme odpočívať v marináde 12 hodín.

6. Potom zmiešame prelisovaný cesnak s mletou paprikou.

7. Slaninu vyberieme z marinády a potrieme touto zmesou.

8. Potom ju zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke 1 týždeň.

9. Ak ju chcete skladovať dlhšie ako týždeň, môžete ju vložiť aj do mrazničky.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes