Čo by ste povedali na slaninku, ktorá chutí ako údená a pritom ju netreba údiť? Znie to neuveriteľne, však? Ale tento recept z youtube vás presvedčí, že je to možné!
1 kg slaniny s vrstvami mäsa
2 hlavičky cesnaku
3 PL čierneho mletého korenia
3 hrste šupiek z cibule
5 – 6 sušených sliviek
2 bobkové listy
200 g soli
2 PL cukru
1 l vody
Postup:
1. Soľ a cukor rozpustíme vo vode. Pridáme cibuľové šupky, bobkové listy a sušené slivky.
2. Zmes dáme na oheň a privedieme ju do varu.
3. Slaninu nakrájame na 2 kusy, každý po 500 g.
4. Vložíme ich do tejto marinády a dusíme asi 25 minút.
5. Slaninu necháme odpočívať v marináde 12 hodín.
6. Potom zmiešame prelisovaný cesnak s mletou paprikou.
7. Slaninu vyberieme z marinády a potrieme touto zmesou.
8. Potom ju zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke 1 týždeň.
9. Ak ju chcete skladovať dlhšie ako týždeň, môžete ju vložiť aj do mrazničky.
Prajeme dobrú chuť!