plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez zavárania: Marinovaná reďkev s cesnakom v sladkokyslom náleve – tak chutná, že sa vyjedá rovno z pohára!

Ak máte v záhrade reďkovky, tento recept si zamilujete. Marinované reďkovky sú taká delikatesa, že ich budete chcieť jesť celkom samé!

Ak máte v záhrade reďkovky, tento recept si zamilujete. Marinované reďkovky sú taká delikatesa, že ich budete chcieť jesť celkom samé!

Potrebujeme:

  • 1 kg reďkovky
  • 1 hlavička cesnaku
  • kôpor a zelená petržlenovú vňať
  • 1 liter vody
  • 6 lyžičiek cukru
  • 3 lyžičky soli
  • 120 ml octu
  • 5 kusov bobkových listov
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 3 klinčeky

Postup:

Pripravíme si nálev, nalejte vodu do väčšieho hrnca, potom pridajte soľ, cukor, bobkový list, korenie a klinčeky. Zmiešajte a dajte na plameň.

Nálev varte 30 sekúnd od bodu varu a potom vezmite z plameňa a zakryte pokrievkou. Nechajte  vychladnúť,  nálev má byť teplý, ale nie horúci.

Umyte a osušte kôpor aj zelenú petržlenovú vňať a položte na dno pohára, do ktorého položíme reďkovky.

Očistite cesnak a rozkrájajte ho. Jedna tretina cesnaku je umiestnená na dno pohára, zvyšok dáme na vrch a medzi reďkvičky.

Reďkvičky umyte a osušte, potom odrežte konce. Nakrájajte na hrúbku 3-4 mm a vložte ju do pohára. Zalejte šťavou (šťavu lejme cez sitko, aby sa zachytilo korenie). Potom najelte ocot,  pohár zatvorte a pretrepte.

Nechá sa vychladnúť na izbovú teplotu a potom sa vloží do chladničky na noc,už na druhý deň môžete spotrebovať. Uchovávajte v chladničke. Dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes