plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marináda na rebierka, akú ste ešte NIKDY nejedli: JEDNA ingrediencia vás prekvapí, mäso bude po nej neskutočne lahodné!

Rebierka môžete pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.

Náš recept poteší vaše chuťové poháriky a to všetko vďaka jednej ingrediencii.

Tajomstvo šialene chutných a aromatických rebierok spočíva v správnej marináde.

 

 

Tajomstvo jedinečnej chuti spočíva v jednej nezvyčajnej prísade – je ňou hnedý cukor.

Úžasný recept na najlahodnejšie rebierka z portálu mojegotowanie.

Potrebujeme:

1200 g bravčových rebier

100 g jablkového pyré

100 g domáceho kečupu

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL škorice

hnedý cukor

šťavu z 1/2 citróna

3-4 PL sójovej omáčky

1/2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL mletej sladkej papriky

 

Postup:

Do stredne veľkej misy vložíme jablkové pyré.

Pridáme kečup a dobre premiešame.

 

 

Potom do zmesi nasypeme cukor.

Ďalej pridáme sójovú omáčku a citrónovú šťavu.

 

 

Nakoniec nasypeme čierne korenie, cesnak, škoricu a červenú papriku.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Rebrá vložíme do veľkej misy.

Nalejeme marinádu a premiešame.

 

 

Misku prekryjeme potravinovou fóliou.

Rebierka necháme v marináde asi 30 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby preložíme rebrá (aj s marinádou) na plech a prikryjeme alobalom.

Celé to vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme asi 50 minút pri teplote 220°C.

Po uplynutí tejto doby vyberieme rebierka z rúry a odstránime alobal.

 

 

Plech vložíme späť do rúry a pečieme asi 30-40 minút.

Rebrá by mali mať zlatú farbu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes