Rebierka môžete pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.
Náš recept poteší vaše chuťové poháriky a to všetko vďaka jednej ingrediencii.
Tajomstvo šialene chutných a aromatických rebierok spočíva v správnej marináde.
Tajomstvo jedinečnej chuti spočíva v jednej nezvyčajnej prísade – je ňou hnedý cukor.
Úžasný recept na najlahodnejšie rebierka z portálu mojegotowanie.
Potrebujeme:
1200 g bravčových rebier
100 g jablkového pyré
100 g domáceho kečupu
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL škorice
hnedý cukor
šťavu z 1/2 citróna
3-4 PL sójovej omáčky
1/2 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL mletej sladkej papriky
Postup:
Do stredne veľkej misy vložíme jablkové pyré.
Pridáme kečup a dobre premiešame.
Potom do zmesi nasypeme cukor.
Ďalej pridáme sójovú omáčku a citrónovú šťavu.
Nakoniec nasypeme čierne korenie, cesnak, škoricu a červenú papriku.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Rebrá vložíme do veľkej misy.
Nalejeme marinádu a premiešame.
Misku prekryjeme potravinovou fóliou.
Rebierka necháme v marináde asi 30 minút.
Po uplynutí tejto doby preložíme rebrá (aj s marinádou) na plech a prikryjeme alobalom.
Celé to vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 50 minút pri teplote 220°C.
Po uplynutí tejto doby vyberieme rebierka z rúry a odstránime alobal.
Plech vložíme späť do rúry a pečieme asi 30-40 minút.
Rebrá by mali mať zlatú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť!