Rýchla kefírová marináda na grilovačku

49

Táto marináda sa používa najmä vo východných krajinách – v Rusku, Gruzínsku či Arménsku. Na jeho prípravu existuje množstvo skvelých receptov. Ja vám prinášam ten, ktorý ma naučila moja babička a skvele sa hodí na prípravu bravčového mäsa, kotliet ale aj na grilované kuracie mäso.

Potrebujeme:

1,5 kg mäsa (bravčové, hovädzie, kuracie či jahňacie)

1 l kefíru 2,5 %

0,5 kg cibule

10 guličiek čierneho korenia

2 lyžice oleja

Soľ

Bobkový list

Červenú papriku

Ďalšie korenie podľa chuti (oregano, petržlenovú vňať,…)

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a mäso dáme marinovať – ideálne na celú noc. Marináda je vynikajúca na prípravu pečeného či grilovaného mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár