Konečne som našla recept na dokonalý MARHUĽOVÝ koláč: Cesto prelejte tvarohovým krémom a dajte piecť – top RECEPT celej sezóny!

Vynikajúci marhuľový koláč s tvarohom, kyslou smotanou a posýpkou.

 

 

Je nesmierne chutný a šťavnatý.

Určite skúste tento recept podľa kanálu Koch mal nach.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg marhúľ (marhule)

mleté mandle

Cesto:

200 gramov kr. cukru

4 vajcia

100 ml oleja

100 ml Fanta

200 gramov hl. múky

70 g kukuričného škrobu

80 gramov mletých mandlí

3 ČL prášku do pečiva

1 ČL sóda bikarbóna

Posyp:

120 gramov masla alebo margarínu

120 gramov kr cukru

240 gramov polohrubej múky

Krém:

2 vajcia

100 gramov kr. cukru

500 g tvarohu

150 g kyslá smotana

180 g vanilkového jogurtu

1 pudingový prášok vanilkový

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

Postup:

Najskôr si pripravíme posýpku.

 

 

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom.

Pridáme múku.

Vypracujeme sypkú zmes – najskôr miešame pomocou šľahača a potom rukou.

Odložíme do chladničky, kým si pripravíme krém a cesto.

Krém:

 

 

V miske zmiešame všetky prísady na krém.

Dobre prešľaháme pomocou šľahača.

Cesto:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme olej.

Múku si zmiešame s práškom do pečiva.

Vmiešame do vaječnej zmesi.

Pridáme škrob a premiešame.

Nakoniec vmiešame aj mleté mandle, Fantu a sódu bikarbónu.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Marhule rozpolíme a zbavíme kôstky.

Polovice marhúľ položíme na cesto – reznou stranou nahor.

Na ovocie nasypeme mleté mandle.

Teraz uhladíme krém.

Na vrch nasypeme posýpku.

Plech vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 35 mint (horný aj spodný ohrev).

Potom pečieme 10 minút pri teplote 150 stupňov (funkcia ventilátor).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay