plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krakovský marhuľový koláč s bielou čokoládou: Cesto ako pierko – len vyliať na plech a pridať ovocie!

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku a odtiaľ som si priniesla aj tento recept. Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku.

 

 

Práve odtiaľ som si priniesla aj tento recept.

Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Kombinácia marhúľ a bielej čokolády je skutočne výnimočná.

Koláč sa dá prirpaviť aj hruškami, jablkami, alebo iným ovocím.

Potrebujeme:

250 g marhule

 

 

200 g pšeničnej múky hladkej

50 g kr. cukru

100 g bielej čokolády

100 g masla

3 vajcia

štipka soli

1 lyžička prášku do pečiva

2 polievkové lyžice marhuľového džemu

Na posypanie:

Práškový cukor

Voliteľné:

 

 

Jablká

Hrušky

Slivky

Postup:

Príprava cesta začína rozpustením masla s bielou čokoládou.

 

 

Necháme čokoládovú hmotu vychladnúť.

Do tejto hmoty pridáme cukor a štipku soli.

Pridáme aj vajcia.

 

 

Dobre premiešame.

Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Cesto dôkladne premiešame.

Predhrejte rúru na 175 stupňov.

 

 

Umyte marhule, osušte a nakrájajte na štvrtiny.

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vystelieme papierom na pečenie.

Cesto nalejeme na plech.

 

 

Na vrchole dávame marhule.

Pečeme koláč 30-35 minút.

Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes