Marhuľový koláč, ktorý sa topí v ústach: Toto je jeden z mojich najobľúbenejších RECEPTOV, pečiem ho celý rok!

2465

Toto je jeden z mojich najobľúbenejších ovocných koláčov, je veľmi rýchly, vláčny a chutný.

Ak hľadáte fantastickú dobrotu ku kávičke, určite ho skúste a presvedčte sa sami.

Koláč stačí zmiešať v jednej miske a len dať piecť, tento fantastický recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

2 vajcia

100 gramov cukru (1/2 šálky)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 ml (1/3 šálky) slnečnicového oleja

180 ml mlieka (4/5 pohára)

Múka 300 gramov (2 poháre)

5 gramov prášku do pečiva (1 čajová lyžička)

400 gramov marhúľ alebo broskýň

(Môžete použiť ovocie z konzervy, alebo čerstvé. Ak chcete použiť čerstvé ovocie, pridajte viac cukru)

Postup:

Vajcia rozšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme olej a aj mlieko.

Premiešame, aby sa všetky prísady prepojili.

Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva.

Vmiešame do vaječnej zmesi a premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.

Teraz si pripravíme ovocie.

Marhule alebo broskyne nakrájame na veľké kocky.

Pridáme do cesta, premiešame.

Formu na pečenie vymastíme olejom.

Vylejeme cesto, uhladíme a dáme piecť. Pečieme 30-35 minút pri 180 ° C.

Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

Podávame vychladnuté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Videonávod nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár