plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marhuľový koláč JEMNÝ ako pavučinka: Recept úplne BEZ MÚKY, lepšiu piškótu ste ešte nejedli!

Vynikajúci recept na mäkučký koláč, ktorý pripravíte úplne bez múky.

 

 

Nikdy by mi nenapadlo, že cesto z pudingu môže byť také chutné a lahodné.

Určite skúste a výsledok si zamilujete.

Recept mám od pani Kamily a je naozaj famózny.

Potrebujeme:

7 vajec

8 lyžíc kr. cukru

1 bal. vanilkový cukor

4 bal. Zlatý klas

1⁄2 balík prášok do pečiva

5 lyžíc vody

5 lyžíc oleja

Mrhule (cca 800 g)

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Najskôr si pripravíme ovocie, trvá to najdlhšie.

 

 

Marhule si umyjeme, rozpolíme a zbavíme kôstky.

Potom nakrájame na mesiačiky.

Cesto:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru na tuhý sneh.

Žĺky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom do peny.

 

 

Postupne do žĺtkovej hmoty vmiešame tekuté prísady – vodu a olej.

Nakoniec vmiešame aj pudingové prášky spolu s práškom do pečiva – dobre premiešame.

 

 

Teraz ručne vmiešame sneh.

Robíme to opatrne, aby sme zachovali vzdušnú konzistenciu. Miešame zdola nahor.

Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech – prípadne môžete plech jednoducho vystlať papierom na pečenie.

Na cesto uložíme ovocie.

 

 

Plech vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 – 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes