plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiaden želírovací cukor ani chémia: Neprekonateľný recept na marhuľový džem podľa prababky, taký v obchode nekúpite!

Marhuľový džem, lekvár či marmeláda patria k vynikajúcim pochúťkam. Ak máte radi osvedčené recepty starých mám, tento určite vyskúšajte. Recept na marhuľový lekvár s  minimálnym množstvom cukru a bez chémie si jednoducho zamilujete.

Marhuľový džem, lekvár či marmeláda patria k najobľúbenejším letným pochúťkam. Ja robím džem podľa mojej prababky, bez chémie a konzervantov. Napriek tomu mi vždy vydrží.

Potrebujeme:

2 kg marhúľ bez kôstok

300 g kryštálového cukru.

Postup:

Prezreté, mäkké marhule umyjeme, zbavíme kôstok, dáme do rajnice a dobre uvaríme dohusta. Pridáme cukor  a za stáleho miešania varíme, až kým lekvár dobre nezhustne. Horúci hneď nalejeme do pripravených sterilizovaných pohárov, zavrieme, obrátime hore dnom a zabalíme do deky. necháme vychladnúť a skladujeme ako klasický džem.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes