BOŽSKÉ marhuľové rezy s kokosovou penou: Bez debaty NAJLEPŠÍ marhuľový dezert, aký tu kedy bol!

Tento zákusok robím celý rok.

Počas sezóny vždy s čerstvými marhuľami a počas zvyšných mesiacov s marhuľovým kompótom.

 

 

Koláčik je vynikajúci a skutočne jednoduchý na prípravu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite ho skúste a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

Cesto:

6 ks žĺtok

360 g polohrubá múka

150 g maslo

130 g práškový cukor

1 lyžička vanilková esencia

1/2 ks citrónová kôra

200 ml mlieko

2 lyžičky prášok do pečiva

Čerstvé marhule alebo 1 konzerva marhuľový kompót

Pena:

6 ks bielok

180 g kryštálový cukor

100 g kokos

štipka soľ

Postup:

Pripravíme si plech o veľkosti 30 x 40 cm.

 

 

Dno vyložíme papierom a rúru predhrejte na 180 stupňov.

Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Pridáme žĺtky a vanilku.

 

 

Mixérom šľaháme do peny.

Ak nemáte vanilku, pokojne môžete pridať aj vanilkový cukor.

Postupne prilievame mlieko.

 

 

Pridávame aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.

 

 

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Poukladáme ovocie (marhule nechajte odkvapkať, aby vám cesto pri pečení narástlo a nezvlhlo).

Pečieme cca 20 minút.

 

 

Upečený koláč vyberieme z rúry.

Potrieme ho kokosovým snehom, ktorý sme si pripravili už počas pečenia cesta.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli.

Keď začínajú peniť, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme lesklú penu.

 

 

Potom pridáme kokos a jemne už len vareškou premiešame.

Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov a vrátime koláč s penou.

Keď pena získa zlatý nádych, koláč vyberieme.

Necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay