Vynikajúce marhuľové rezy, ako stvorené na víkendové maškrtenie.
Potrebujeme:
Na cesto:
70 dkg hladkej múky
25 dkg margarín
20 dkg práškového cukru
1 ks vajce
1 téglik kyslá smotana
trocha mlieka
Mletá škorica
1 lyžička prášok do pečiva
Na spodný krém:
1 kg marhúľ
3 bal vanilkový pudingový prášok
20 dkg cukor
2 dl voda
Na vrchný krém:
2 bal. vanilkový pudingový prášok
25 dkg maslo
25 dkg práškového cukru
8 dl mlieko
Na stredný krém:
1/3-1/3 dielu spodného a vrchného krému spolu zmiešame
Na čokoládovú polevu:
5 dkg margarín
2 dl mlieko
3 polievkové lyžice kakaový prášok
3 polievkové lyžice cukor
1 balenie vanilkový cukor
Postup:
Suroviny na cesto vymiesime.
Rozdelíme na 4 časti.
Každú časť vyvaľkáme na tenko.
Na zadnej strane veľkého plechu po sebe 4 pláty cesta.
Pečieme dozlatista.
Pripravíme si krémy.
Na spodný krém nakrájame marhule na kúsky, uvaríme ich v hrnci s vodou a cukrom do mäkka.
Rozmixujte ho tyčovým mixérom a zmiešame s pudingovým práškom
Povaríme, kým nám nevznikne pudingová konzistencia.
Na vrchný krém uvaríme puding v mlieku podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
Maslo všľaháme s práškovým cukrom a po vychladnutí pudingu zmiešame obe hmoty dohromady a prešľaháme.
Potom, čo sme si pripravili stredný krém, čo je zmes spodného a vrchného krému, v pomere 1/3 : 1/3, zostavíme výsledný zákusok.
Na spodný plát sa navrství spodný krém, potom druhý plát, potom stredný krém, na to dáme tretí plát, na to príde vrchný krém a navrch dáme štvrtý plát.
Suroviny na čokoládovú polevu uvaríme na miernom ohni do zhustnutia.
Natrieme na tortu a odložíme na niekoľko hodín stuhnúť na chladné miesto.
Pri podávaní krájame zúbkovaným nožom s tenkou čepeľou, aby sa nám glazúra navrchu nelámala.
Prajeme vám dbrú chuť!:-)