plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto sú najdokonalejšie MARHUĽOVÉ rezy s kyslou smotanou: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

Vynikajúce marhuľové rezy, ako stvorené na víkendové maškrtenie.

 

Potrebujeme:

Na cesto:

70 dkg hladkej múky

25 dkg margarín

20 dkg práškového cukru

1 ks vajce

1 téglik kyslá smotana

trocha mlieka

Mletá škorica

1 lyžička prášok do pečiva

Na spodný krém:

1 kg marhúľ

3 bal vanilkový pudingový prášok

20 dkg cukor

2 dl voda

Na vrchný krém:

2 bal. vanilkový pudingový prášok

25 dkg maslo

25 dkg práškového cukru

8 dl mlieko

Na stredný krém:

1/3-1/3 dielu spodného a vrchného krému spolu zmiešame

Na čokoládovú polevu:

 

 

5 dkg margarín

2 dl mlieko

3 polievkové lyžice kakaový prášok

3 polievkové lyžice cukor

1 balenie vanilkový cukor

Postup:

Suroviny na cesto vymiesime.

Rozdelíme na 4 časti.

Každú časť vyvaľkáme na tenko.

 

 

Na zadnej strane veľkého plechu po sebe 4 pláty cesta.

Pečieme dozlatista.

Pripravíme si krémy.

 

 

Na spodný krém nakrájame marhule na kúsky, uvaríme ich v hrnci s vodou a cukrom do mäkka.

Rozmixujte ho tyčovým mixérom a zmiešame s pudingovým práškom

Povaríme, kým nám nevznikne pudingová konzistencia.

Na vrchný krém uvaríme puding v mlieku podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.

Maslo všľaháme s práškovým cukrom a po vychladnutí pudingu zmiešame obe hmoty dohromady a prešľaháme.

 

 

Potom, čo sme si pripravili stredný krém, čo je zmes spodného a vrchného krému, v pomere 1/3 : 1/3, zostavíme výsledný zákusok.

Na spodný plát sa navrství spodný krém, potom druhý plát, potom stredný krém, na to dáme tretí plát, na to príde vrchný krém a navrch dáme štvrtý plát.

 

 

Suroviny na čokoládovú polevu uvaríme na miernom ohni do zhustnutia.

Natrieme na tortu a odložíme na niekoľko hodín stuhnúť na chladné miesto.

 

 

Pri podávaní krájame zúbkovaným nožom s tenkou čepeľou, aby sa nám glazúra navrchu nelámala.

Prajeme vám dbrú chuť!:-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes