EXTRA jemné marhuľové muffiny s kyslou smotanou: Úžasné šťavnaté koláčiky pripravené za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Výborný recept na jemné a veľmi chutné muffiny, ktoré chutia celej rodine.

 

 

Vďaka marhuliam a kyslej smotane sú tieto muffiny nesmierne chutné a jednoduché na prípravu.

Výborný recept sme našli na kanáli Einfache Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g práškového cukru

100 ml oleja

100 g 30% kyslej smotany

200 gramov hladkej múky

2 čajové lyžičky prášku do pečiva

štipka soli

Ďalej:

marhule

práškového cukru

Postup:

Najskôr si v miske vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom.

 

 

Šľaháme do peny.

Pridáme olej a dobre prešľaháme.

 

 

Vmiešame aj kyslú smotanu.

V miske si zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou.

 

 

Sypkú zmes ručne vmiešame do zmesi.

Pripravíme si ovocie:

Marhule umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovicu.

 

 

Vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky.

Pripravíme si formu na muffiny, ktoré vyložíme košíčkami.

Do košíčkov navrstvíme cesto.

 

 

Do cesta zatlačíme marhule.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečenie pri teplote 180 stupňov asi 20 min.

 

 

Hotové muffiny vyberieme z formy.

Posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels