plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marhule LEN uložím na plech, zalejem cestom, zrolujem a pečiem takto aj celú sezónu: Najchutnejšia RÝCHLOVKA ku kávičke!

Vynikajúci recept na rýchlu a veľmi jednoduchú dobrotu z ovocia a vláčneho cesta.

 

 

Ak ste už prejedení bublaniny, toto určite skúste.

Ovocie s čokoládou je vynikajúce a čo je najlepšie, tento dezert pripravíte za minútku.

Recept sme našli na stránke lecker essen.

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

80 g (5 polievkových lyžíc) cukru

Štipka soli

100 g (1 šálka) hladkej múky

5 g (1 lyžička) prášku do pečiva

40 g (2 polievkové lyžice) rastlinného oleja

Na ozdobenie:

Biela čokoláda (100g)

Pekáč 32 x 36 cm

Náplň:

čerstvé zrelé vykôstkované marhule

Postup:

Marhule umyjeme.

 

 

Marhule prekrojíme na polovice a zbavíme kôstky.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny.

 

 

Postupne vmiešame jeden po druhom žĺtky.

Pridáme olej.

Múku s práškom do pečiva preosejeme do zmesi.

 

 

Zľahka premiešame.

Vymiešame jednotné cesto.

Polovice marhúľ uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

Ukladáme reznou časťou dole.

 

 

Na marhule navrstvíme cesto.

Uhladíme a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.

Po upečení plech s cestom obrátime a vyklopíme.

 

 

Opatrne zrolujeme do papiera na pečenie.

Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu.

 

 

Roládu odbalíme a čokoládou ozdobíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes