Marhuľová bublanina s TVAROHOM, ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Cesto ľahké ako pierko a príprava jednoduchšia ako príprava kávy.

Tento marhuľový koláč skutočne nemá konkurenciu, je nesmierne lahodný a ľahučký.

Cesto ľahké ako pierko a príprava jednoduchšia ako príprava kávy.

 

 

Koláč určite skúste, je naozaj jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Okrem marhúľ ho môžete skúsiť aj s iným ovocím.

Vynikajúci je napríklad s ríbezľami, malinami aj nektarinkami.

 

Potrebujeme:

3 ks vajce

200 ml mlieko

200 ml olej

250 ml kryštálový cukor

250 ml polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

250 g tvaroh

1 ks vajce

podľa chuti práškový cukor

Marhule

Podľa chuti:

Ríbezle

Maliny

Nektárinky

Broskyne

Postup:

Pripravíme si jednoduché cesto:

 

 

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

Postupne pridáme mlieko a olej.

 

 

Na záver už len primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 36 x 26 cm (vyložili sme ho papierom na pečenie).

Tvarohová plnka:

 

 

Tvaroh vymiešame s vajíčkom a cukrom.

Ak chcete, môžete použiť už hotový ochutený tvaroh.

Na cesto lyžicou navrstvíme tvaroh.

 

 

Rozložíme aj na polovicu prekrojené marhule.

Koláč dáme piecť.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.

Po upečení poprášime práškovým cukrom.

 

 

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn