Marcipán bez driny hotový za 10 minút. Použijete ho na všetko – ozdoby aj poťah na tortu!

Výborný domáci marcipán od Zdenky, ktorý hravo zvládnete pripraviť za 10 minút. Od poťahovania tort cez utešené ozdoby a figúry, používam na všetko!

Potrebujeme

  • 25 dkg sušeného mlieka polotučného
  • 50 dkg práškového cukru
  • 2 lyžice číreho kukuričného sirupu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica sladkej mandľovej arómy

Postup prípravy

  1. Cukor i mlieko preosejte.
  2. Marcipán spracujete tak, že zmiešate všetky ingrediencie. Takto spracovaný marcipán potom dajte na pracovnú dosku, namočte si ruky v teplej vode (bude sa vám s hmotou lepšie pracovať).
  3. Začneme hniesť. Zo začiatku sa nebojte ruky namáčať až po zápästia. Keď hmota začne hustnúť, už ich veľmi nenamáčajte.
  4. Podsypeme solamylom a dopracujeme. Vodu už zbytočne nepridávajte.

Dobrá rada: Od maricpánu neodchádzajte, ale sústavne s ním pracujte. Keď ho necháte povedzme 5 minút stáť, vzniknú vám v ňom biele fľaky od mlieka. Preto je potrebné namáčať si ruky a hniesť bez prestávky, kým marcipán nebude hotový.

Marcipán môžete podľa potreby prifarbiť potravinárskym farbivom.

Toto sú najkrajšie nápady na vianočné dekorácie z marcipánu!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.