plny-hrniec_transparent_negativ.png

Manžel zje 10 kusov a stále sa mu máli: Tento recept ohromí každého!

Chrumkavé jemné cesto plnené mäsovou zmesou vám naženie slinky do úst.

Recept na tieto plnené langoše mi poradila mama a hneď po prvom vyskúšaní sme si ich zamilovali.

 

 

Netradičný recept na langoše  v tvare trojuholníkov z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.

Potrebujeme:

Na cesto:

750 g hladkej múky

1,5 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

11 g sušeného droždia

2 PL rastlinného oleja

500 ml vody

Na plnku:

600 g mletého mäsa

350 g cibule

soľ

korenie podľa chuti

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Do hlbokej misy pridáme teplú vodu.

Ďalej pridáme droždie, cukor, soľ a metličkou vymiešame.

 

 

Nasypeme múku a rukou vymiesime.

Pridáme olej a rukou vymiesime cesto.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a dôkladne vymiesime.

Potom ho preložíme do naolejovanej misky, prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 40 minút.

 

 

Panvicu naolejujeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Osmažíme ju do zlatista.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso a osmaženú cibuľu.

Posypeme soľou, korením a rukou vymiešame.

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na podložku a vyformujeme z neho 50-60 g guľky.

Cesto roztiahneme prstami, do stredu vložíme mäsovú hmotu, zatvoríme a vytvarujeme trojuholník.

 

 

Na panvici rozpálime olej.

Vložíme trojuholníky a smažíme ich z oboch strán do hneda.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes