Mandarínková rýchlovka z hrnčeka: Stačí len naliať na mandarínky a dať do rúry – robota na 5 minút a najlepší ovocný koláč!

Vynikajúci recept na mandarínkový koláč zo stránky souspark, ktorý je nesmierne chutný, šťavnatý a s ľahkým karamelovým nádychom. Rýchlo ho pripravíte a rodina si ho nebude vedieť vynachváliť.

Vynikajúci recept na mandarínkový koláč zo stránky souspark, ktorý je nesmierne chutný, šťavnatý a s ľahkým karamelovým nádychom. Rýchlo ho pripravíte a rodina si ho nebude vedieť vynachváliť. Na meranie surovín používame pohár alebo hrnček s rovnakým objemom.

Potrebujeme:

4 vajcia

Pohár mlieka

Pohár kr. cukru

Pohár masla

Vrecko na prášok do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dva a pol pohára hladkej múky

Balíček vanilkového cukru

Pol kilogramu mandarínok

Pohár kefíru (môžete nahradiť jogurtom)

Postup:

Mandarínky ošúpte, nakrájajte na polovicu.

Formu na pečenie pokryte papierom na pečenie a posypte cukrom – papier pokrýva len dno formy.

Mandarínky prekrojené na polovice uložte reznou stranou na papier posypaný cukrom. Počas pečenia sa vďaka tomu vytvorí na povrchu karamelová vrstva.

Vajcia vyšľahajte s cukrom dohladka, pridajte kefír, zmäknuté maslo a mlieko a vymiešajte dohladka, pridajte vanilku.

Múku zmiešajte s práškom do pečiva, preosejte a pridajte do cesta, premiešajte.

Cesto nalejte rovnomerne na mandarínkovú hmotu.

Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečte dozlatista.

Upečený koláč vyberieme, obrátime tak, že mandarínky budú hore.

Necháme vychaldnúť.

Cesto nalejeme na mandarínky.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte do mäkka – zlatohneda.

Vyberieme koláč a otočíme ho mandarínkami, vychladíme a podávame.

 

 

Foto: souspark