Mandarínková roláda bez múky – rýchla ako blesk: Úžasný dezert ku kávičke aj na oslavu, krém je ako zmrzlina!

Túto roládu máme veľmi radi, je bez múky a naozaj ide o veľmi lahodnú a jemnú pochúťku. U nás má veľký úspech!

Túto roládu máme veľmi radi, je bez múky a naozaj ide o veľmi lahodnú a jemnú pochúťku. U nás má veľký úspech!

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

1 vanilkový puding na varenie

100 g cukru práškový

na  krém:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vanilkový puding bez varenia

1 smotana na šľahanie

1 stužovač do šľahačky

1 malá plechovka mandarínok aj s nálevom

Postup:

Cesto pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom a pudingovým práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme do ružova približne 8-10 minút. Vyberieme aj s papierom z plechu a obrátime na pocukrovanú utierku, necháme vychladnúť. Stiahneme opatrne papier na pečenie.

Medzitým prichystáme trasený krém. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme mandarínky aj s nálevom, trochu ich ponorným mixérom posekáme, prisypeme puding bez varenia, stužovač a smotanu. Dobre uzavrieme a pretrepeme. Necháme odstáť v chladničke.
Studený plát potrieme krémom a zvinieme do rolády. Potrieme zvyšným krémom a dozdobíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)