Mamičky, takéto nanuky v obchode nekúpite: Bez chémie, éčok – stačí len zmiešať a zapichnúť nanukovú paličku!

 Máme pre vás perfektný a naozaj úplne jednoduchý recept na osviežujúcu pochúťku - bleskový smotanový nanuk. Bez chémie a konzervantov.

Máme pre vás perfektný a naozaj úplne jednoduchý recept na osviežujúcu pochúťku – bleskový smotanový nanuk. Bez chémie a konzervantov.

domáci zmrzlina© DepositPhotos

Potrebujeme:

  • 300 ml kondenzovaného mlieka
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 90 g mliečnej čokolády
  • Formu na nanuky, alebo prázdne tégliky od jogurtu
  • drevené alebo plastové paličky

Postup:

  1. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku.domáca krémová zmrzlina
  2. Do šľahačky postupne vmiešame kondenzované mlieko. Počas miešania ochutnajte, ak sa vám zmrzlina zdá príliš sladká, nemusíte použiť celé mlieko, prípadne dolejte nesladené mlieko.domáci obyčajný recept
  3. Výslednú zmes navrstvíme do vhodnej nádoby.domáca zmrzlina bez vajec
  4. Čokoláda roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.domáca zmrzlina s kondenzovaným mliekom
  5. Roztopenú čokoládu nalejeme do formičiek a formy otáčame tak, aby čokoláda pokryla celý povrch. Čokoláda by mala tvoriť len tenkú vrstvu.domáca zmrzlina bez zmrzliny
  6. Nádobky teraz vložíme do mrazničky na 10 minút. Tentokrát stačí, aby čokoláda na stenách dobre stuhla.
    domáce recept
  7. Naplňte nádobky zmrzlinou, zapichnite do stredu paličku a vložte do mrazničky na 5 hodín alebo lepšie – cez noc.
    domáci krém na krém
  8. Keď je zmrzlina studená, opatrne odstráňte  misku zhora a jemne ju vyberte z kelínku.urobiť domácu zmrzlinupripraviť domácu zmrzlinu

Teraz si môžete vychutnať vašu zaslúženú ľadovú dobrotu. Zmrzlina je výborná, jemná a voňavá. Môžete pridať kokos, prípadne celkom vynechať čokoládu, je to len na vás. :-)