plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na prvotriedne VENČEKY s vynikajúcim krémom: JEDNODUCHÉ a zaručene sa vám vydaria!

Vynikajúci recept na rýchle a jednoduché domáce venčeky, ktoré zvládne skutočne každý.

Nás k tomuto receptu išpirovala pani Věra D.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

Múka hladká – 150 g

Voda – 350 ml

Maslo – 150 g

Vajcia – 3 ks

Soľ – 1/4 lyžičky

Krém:

Smotana na šľahanie od 33% – 200 ml

Tvaroh 170 g

Práškový cukor 50-100 g

Poznámka:

Venčeky môžete naplniť podobne ako pani Věra pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou. Môžete zvoliť náplne podľa chuti.

Postup:

 

 

Pripravíme si odpaľované cesto.

Do  vody dáme maslo, preložíme na plameň.

Necháme rozpustiť.

 

 

Pridáme múku a za stáleho miešania vypracujeme jednotné cesto.

Cesto preložíme do misky a odložíme bokom.

 

 

V miske rozmiešame vajíčka so štipkou soli.

Ešte teplé cesto začneme šľahať.

Postupne, po jednom pridávame vajíčka.

 

 

Vyšľaháme, kým nezískame krémovú konzistenciu.

Cesto navrstvíme do zdobiaceho vrecka.

 

 

Navrstvíme do tvaru venčeka na plech vystlaný papierom.

Rúru nastavíme na teplotu 250 stupňov.

Pečieme 10 minút (treba sledovať).

 

 

Potom venčeky vyberieme a pripravíme si krém.

Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.

 

 

Venčeky rozkrojíme, naplníme a môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes