plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčovú panenku takto varí LEN málokto: Takto sa pripravuje v päťhviezdičkovej reštaurácii!

Panenka je najkvalitnejšie a najjemnejšie bravčové mäso.

Ak chcete vykúzliť šťavnaté a jemné mäsko ako z uznávaných reštaurácii, vyskúšajte ju pripraviť podľa nášho receptu.

 

 

Exkluzívny recept na najlahodnejšiu bravčovú panenku z youtube kanála Olgas Küche.

Potrebujeme:

500 g bravčovej panenky

soľ

mleté čierne korenie

2 PL rastlinného oleja

1 cesnak

tymian

50 g masla

1 červenú cibuľu

3-4 PL rastlinného oleja

1 čili papričku

1 papriku

500 g cherry paradajok

soľ

čierne korenie

1/2 ČL teriyaki omáčky

petržlenovú vňať

Postup:

Bravčovú panenku posypeme z oboch strán soľou, čiernym korením.

Rukou votrieme.

Na panvici zohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany.

 

 

Cesnak vodorovne prekrojíme na polovicu a pridáme ho na panvicu.

Pridáme tymian a mäso ďalej opekáme zo všetkých strán.

 

 

Pridáme maslo a počkáme, kým sa roztopí.

Potom položíme mäso na cesnak a tymian, panvicu vložíme do rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C na hornom/spodnom ohreve.

 

 

Panvicu na sporáku naolejujeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Pridáme nakrájanú čili papričku, premiešame a smažíme do mäkka.

 

 

Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame ju na kocky.

Pridáme ju na panvicu, premiešame a smažíme do mäkka.

 

 

Rajčiny nakrájame na štvrtiny a vložíme do panvice.

Zeleninovú zmes posolíme, posypeme čiernym korením, pridáme teriyaki omáčku a dobre zamiešame.

 

 

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, minútu smažíme a vypneme oheň.

Mäso potrieme vlastnou šťavou.

 

 

Fantastické mäso servírujeme spolu so smaženou zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes