Panenka je najkvalitnejšie a najjemnejšie bravčové mäso.
Ak chcete vykúzliť šťavnaté a jemné mäsko ako z uznávaných reštaurácii, vyskúšajte ju pripraviť podľa nášho receptu.
Exkluzívny recept na najlahodnejšiu bravčovú panenku z youtube kanála Olgas Küche.
Potrebujeme:
500 g bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
2 PL rastlinného oleja
1 cesnak
tymian
50 g masla
1 červenú cibuľu
3-4 PL rastlinného oleja
1 čili papričku
1 papriku
500 g cherry paradajok
soľ
čierne korenie
1/2 ČL teriyaki omáčky
petržlenovú vňať
Postup:
Bravčovú panenku posypeme z oboch strán soľou, čiernym korením.
Rukou votrieme.
Na panvici zohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany.
Cesnak vodorovne prekrojíme na polovicu a pridáme ho na panvicu.
Pridáme tymian a mäso ďalej opekáme zo všetkých strán.
Pridáme maslo a počkáme, kým sa roztopí.
Potom položíme mäso na cesnak a tymian, panvicu vložíme do rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C na hornom/spodnom ohreve.
Panvicu na sporáku naolejujeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme nakrájanú čili papričku, premiešame a smažíme do mäkka.
Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame ju na kocky.
Pridáme ju na panvicu, premiešame a smažíme do mäkka.
Rajčiny nakrájame na štvrtiny a vložíme do panvice.
Zeleninovú zmes posolíme, posypeme čiernym korením, pridáme teriyaki omáčku a dobre zamiešame.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, minútu smažíme a vypneme oheň.
Mäso potrieme vlastnou šťavou.
Fantastické mäso servírujeme spolu so smaženou zeleninou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU