plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto pozná túto vidličkovú metódu: Prekvapte svojich príbuzných!

Plnené pečené buchty jemné ako pavučinka, ktoré miznú z taniera ešte teplé.

Sú nenáročné na prípravu a zamilujete si ich s celou rodinou.

 

 

Nevšedný recept na najlepšie pečené buchty z youtube kanála Chayhana Vostok.

Potrebujeme:

160 ml teplej vody

štipku soli

1 ČL sušeného droždia

2 PL kyslej smotany

60 g kryštálového cukru

2 vajcia

60 ml slnečnicového oleja

500 g múky

Na plnku:

varené kondenzované mlieko

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

 

 

Pridáme soľ a droždie.

Metličkou dobre vymiešame.

 

 

Pridáme smotanu a lyžicou dôkladne premiešame.

Potom do zmesi nasypeme cukor.

 

 

Pridáme vajcia, olej a metličkou vyšľaháme.

Postupne po častiach pridávame múku a miešame.

 

 

Rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto v miske prekryjeme fóliou.

A 30 minút necháme kysnúť.

 

 

Nakysnuté cesto položíme na tvrdú podložku.

Rozdelíme ho na dve časti.

 

 

Potom cesto rozdelíme na 9 častí.

V rukách z neho ušúľame guľky.

 

 

Guľky prekryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

Po uplynutí doby cesto roztiahneme rukami.

Pridáme kondenzované mlieko a vytvarujeme guľku.

 

 

Buchty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme ich fóliou.

Necháme 20 minút odpočívať.

 

 

Na buchty položíme vidličku (viď video).

Posypeme ich práškovým cukrom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes