plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len málo ľudí pozná túto tortu „Medveď zo severu“: pripravíte ju bez vajec a s kyslou smotanou!

Túto fantastickú tortu si pripravíte úplne bez vajec a jej základ tvorí kyslá smotana.

Recept je veľmi jednoduchý a takáto torta bude zaručene hviezdou slávnostného stola.

Je veľmi lahodná a rozplýva sa na jazyku. 

 

 

Inšpirujte sa aj vy a ochutnajte tento skvelý dezert podľa portálu souspark.

Potrebujeme:

200 g kyslej smotany

140 – 160 g kryštálového cukru

450 g hladkej múky

150 g masla

30 g kakaa

1,5 ČL prášku do pečiva

Na krém:

 

 

600 g kyslej smotany

100 – 120 g práškového cukru

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto.

Do hlbokej misy pridáme cukor a kyslú smotanu.

 

 

Pridáme aj rozpustené maslo a všetko spolu miešame tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. 

Do tejto hmoty preosejeme múku s práškom do pečiva.

Premiešame a vymiesime cesto.

 

 

To potom rozdelíme na 2 rovnaké časti.

Do jednej nasypeme kakao a dobre zapracujeme.

 

 

Každý kúsok cesta rozvaľkáme na potravinársku fóliu, zabalíme a dáme na 1 hodinu do chladničky. 

Potom rozdelíme každý kus cesta na 3 časti, po jednom preložíme na papier na pečenie a rozvaľkáme na tenkú vrstvu. 

Z každého cesta vykrojíme kruh veľkosti tortovej formy, ktorú máme k dispozícii.

 

 

Poprepichujeme vidličkou, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 5 – 6 minút (takto upečieme každý kruh).

 

 

Medzitým si pripravíme krém.

Do hlbokej misky si dáme kyslú smotanu s práškovým cukrom a šľaháme mixérom 5 minút.

Teraz stačí len zostaviť tortu.

 

 

Do tortovej formy položíme prvý upečený kakaový korpus, natrieme krémom a na vrch položíme svetlý korpus.

Takto vrstvíme, až kým sa nám neminú všetky korpusy.

Vrch natrieme krémom a dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky. 

Svetlé odrezky z korpusov, ktoré nám ostali pri vykrajovaní kruhov pomelieme a ozdobíme nimi tortu. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes