Málokto pozná toto tajomstvo na zapekané bravčové mäso: Najchutnejší mäsový recept na svete!

Musím sa priznať, že toto je najchutnejší recept na pečené mäso so zemiakmi, aký som kedy v živote jedol.

Jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá rodina.

 

 

Pripravte si famózne zapekané bravčové mäso podľa receptu z youtube kanála Schnelle Küche.

...

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

1 cibuľu

2 PL rastlinného oleja

2 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

Na potretie mäsa:

1 ČL soli

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL talianskych bylín

1 ČL mletej papriky

3 PL rastlinného oleja

Na šalát:

1 mrkvu

1 bielu reďkovku

2 jablká

2 PL majonézy

soľ

cukor

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku urobíme do mäsa hlbšie zárezy.

Na dno sklenenej formy na pečenie vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a mäso.

 

 

Ošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, vložíme do misky, pridáme olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku a dobre premiešame.

Zemiakové plátky vložíme do zárezov v mäse.

 

 

Do menšej misky pridáme olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku, talianske bylinky a lyžičkou premiešame.

Zmesou dôkladne potrieme mäso, prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí doby odstránime alobal a pečieme ďalších 5 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme nastrúhanú mrkvu, reďkovku, jablko, majonézu, soľ, cukor, čierne korenie a premiešame.

Do chrumkava upečené mäso so zemiakmi servírujeme so sviežim šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay