RECEPT, ktorý si právom zaslúži svoje meno: Malinový KOLÁČ SNOV – žiadna múka, jednoduchá príprava a chuť sa nedá slovami opísať!

Dezert, ktorý si právom zaslúži svoj názvo – malinový koláč SNOV.

Je nesmierne jemný, ľahučký ako oblak a chutnejší, ako si viete predstaviť.

 

 

Našli sme ho pre vás na kanáli Торты и Кулинария Cakes & Cooking.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Veľkosť formy, v ktorej podávam dezert, je 28 x 19 cm

Na krém:

400 ml mlieka s obsahom tuku 3,5%

30 g kukuričného škrobu

110 g kr cukru

5 žĺtkov

100 ml studenej smotany na šľahanie

1 čajová lyžička vanilkovej pasty alebo vanilkového extraktu

250 g csyra mascarpone

Ingrediencie pre pusinky:

* vždy pridávame dvakrát toľko cukru ako množstvo vaječných bielkov

Na plech 42×32 cm:

133 g vaječných bielkov

266 gramov cukru (vrátane 8 gramov vanilkového cukru)

1 malá štipka soli

400 g čerstvých alebo mrazených malín

Postup:

Začneme krémom:

 

 

Na plameň dáme 300 ml mlieka a zahrievame takmer do varu.

V miske rozmiešame škrob a cukor.

 

 

V zvyšnom mlieku (100 ml) najskôr rozmiešame žĺtky.

Potom pridáme sypkú zmes a rozmiešame.

Žĺtkovú zmes nalejeme za stáleho miešania do horúceho mlieka.

 

 

Rozmiešame.

Privedieme do varu a keď sa objavia bublinky, varíme asi 20 sekúnd.

Stále miešame, aby sa zmes nepripálila.

Zložíme z plameňa a prelejeme do samostatnej misky.

 

 

Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

Puding musí byť na prípravu krému studený.

Pusinky:

 

 

Z uvedeného množstva bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania pridáme aj štipku soli.

Sneh nanesieme do zdobiaceho vrecka.

Dávkujeme jednotlivé pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pri teplote 85 stupňov pečieme asi 1,5 -2 hodiny, podľa rúry a veľkosti pusiniek (viď video).

Nakoniec si dokončíme krém:

Dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkou a mascarpone.

Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a spolu prešľaháme.

Ideme skladať dezert:

 

 

Na dno uložíme pusinky, pokračujeme vrstvou krému.

Posypeme mrazenými alebo čerstvými malinami. Pokračujeme druhou polovicou krému.

Na vrch uložíme pusinky a nasypeme maliny. Môžeme ozdobiť lístkami mäty a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay