plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný malinový džem bez roboty: Kto raz skúsi tento zlepšovák, ten sa už ku klasickému vareniu nevráti!

Nemieša sa, je vynikajúci a pripravený bez práce.

 

 

Skúste džem z letného ovocia – napríklad z černíc, malín, alebo egrešov. je to úplne jednoduché.

Príprava je banálne jednoduchá a hlavne bez miešania a varenia v hrncoch.

Ja tento džem robím zo všetkého drobného ovocia ale aj z marhúľ či sliviek.

 

 

Odporúčam ešte ozvláštniť kvapkou alkoholu, vanilkou, škoricou alebo napríklad aj čkoládou.

Čokoláda je zvlášť vynikajúca v kombinácii so slivkami.

Potrebujeme:

2 kg ovocia (bez stopiek, bez kôstok) – ja odporúčam maliny

500 g krupicového cukru

1 lyžica octu

4 lyžice rumu

 

 

Ďalej:

prísady, ktorými chcete džem dochutiť – čokoláda, bylinky, vanilka, rum

Iné ovocie, z ktorého môžete džem vyskúšať:

jahody,

černice,

ríbezle,

jahody.

marhule,

broskyne,

egreše

Postup:

Ovocie umyte, osušte.

 

 

Vyberajte len čerstvé, nepoškodené plody.

Odkôstkujte ich, odstopkujte.

Ovocie dajte na pekáč a zalejte octom.

 

 

Rúru zapnite na 220 °C.

Ak je už predhriata, vložte do nej pekáč s ovocím.

Pečte 20 minút.

 

 

Vyberte von z rúry.

Prisypte polovicu cukru a pečte ďalších 15 minút.

Nemiešajte!

Potom vyberte von z rúry a pridajte zvyšok cukru.

 

 

Pridajte aj vybrané prísady a opäť nemiešajte.

Pečte ďalších 10 minút.

Pekáč vyberte z rúry, pridajte rum a premiešajte.

Pridať môžete aj iné prísady podľa vašej chuti – vanilku, čokoládu…

 

 

Vrelý džem naplňte do sklenených pohárov, ktoré sú čisté a suché.

Poriadne zatvorte a otočte vrchnákom dole.

 

 

Nechajte úplne vychladnúť.

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes