plny-hrniec_transparent_negativ.png

HUSTÝ a jednoduchý malinový džem: 50% cukru za 15 minút a bez GELFIXU – robím ho už len takto!

Veľmi hustý a aromatický džem, ktorý je vynikajúci s palacinkami, ale dá sa podávať aj ako súčasť rôznych dezertov, zákuskov a zmrzliny.

Foto: pixabay

Potrebujeme:

maliny, 500 g

cukor kr., 250 g

citrónová šťava 1 – 2 lyžičky

Postup:

Džem je taký chutný a hustý, že môžete bezpečne zvýšiť množstvo prísad a pripraviť z väčšej dávky.

Všetko závisí len od toho, koľko prísad máte k dispozícií (najmä pokiaľ ide o ovocie)..

Maliny na začiatku pretriedime a umyjeme – ide o to, aby sme pracovali len so zdravými plodmi.

Potom maliny osušíme.

Ak máte čisté plody, ktoré ste zobierali v čistom domácom prostredí, nie je nutné ich dokonca ani umývať.

Maliny zaspeme s cukrom a prelejeme citrónovú šťavu, premiešame a dáme na 5 minút do mikrovlnnej rúry.

Vyberieme a premiešame, opäť povaríme v mikrovlnke 10 – 15 minút.

Ak je po 10 minútach hustota džemu dostatočná, už zmes nedávajte do mikrovlnnej rúry.

Horúci džem nalejeme do sterilizovaných nádob, zavíčkujeme.

Otočíme a necháme vychladnúť, uložíme v suteréne alebo v skrini.

Džem je byť veľmi hustý, s jasnou a bohatou farbou, sviežou arómou.

Je na vašom rozhodnutí, či na prípravu džemu použijete mikrovlnnú rúru, alebo ho budete klasicky variť v hrnci, podľa mňa je to ale skvelý zlepšovák.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes