plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodný malinový dezert bez múky: Jednoducho neodolateľný a stane sa hviezdou každej oslavy!

Fantastický dezert bez múky, ktorý bude hviezdou každej oslavy. Vyskúšajte tento recept z youtube a budete nadšení!

Potrebujeme:

148 g malinového pudingu

180 g kryštálového cukru

6 g kypriaceho prášku do pečiva

8 vajec

4 PL slnečnicového oleja

plech s rozmerom 45,2 x 37,5 x 4 cm

Na vanilkový krém:

500 ml mlieka

188 g masla

100 g kryštálového cukru

63 g vanilkového pudingu

1 PL vanilkovej esencie

Na polevu:

133 g bielej čokolády

113 g kryštálového cukru

100 ml vody

80 g kondenzovaného mlieka

15 g kukuričného sirupu

7 g želatíny

33 ml studenej vody

Ostatné:

1 balík okrúhlych piškót

250 g malinového džemu

200 ml malinového sirupu

Postup:

Do misy si dáme 8 vaječných bielkov, nasypeme kryštálový cukor a šľaháme do peny na stredných otáčkach. 

Do hustého snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtky. 

Potom rýchlosť znížime na minimum a zašľaháme rastlinný olej. 

V mise si zmiešame malinový pudingový prášok s kypriacim práškom a postupne ho pomocou metličky zapracujeme do vaječnej hmoty. 

Cesto miešajte pomaly, kým nebude kompaktné a nadýchané.

Potom ho nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

Povrch uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 – 25 minút. 

Medzitým si pripravíme vanilkový krém. 

Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka a dáme zohriať na sporák.

Do zvyšku mlieka pridáme vanilkový pudingový prášok a rozmiešame.

Do hrnca s mliekom nasypeme kryštálový cukor.

Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec nalejeme aj zarobený puding s mliekom. 

Za občasného premiešania necháme vychladnúť a medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo. 

Teraz pudingový krém po častiach zašľaháme do masla. 

 

Z vychladnutej upečenej piškóty odstránime vrchnú časť, preklopíme ju, dáme dolu papier na pečenie a prekrojíme na dve časti. 

Spodnú časť natrieme malinovým džemom, navrstvíme 1/3 krému.

Naň naukladáme piškóty namočené v malinovom sirupe. 

Do medzier medzi piškótami navrstvíme pomocou zdobiaceho vrecúška krém a potom krém rozotrieme aj na piškóty.

Druhý plát si takisto natrieme malinovým džemom.

Priklopíme ním vrch dezertu. 

Vrch natrieme zvyšným krémom a dezert odložíme do chladničky stuhnúť. 

Medzitým si ešte pripravíme polevu. 

Želatínu necháme napučať, do hrnca si nalejeme vodu s kondenzovaným mliekom, pridáme cukor, premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť.

Potom pridáme napučanú želatínu, necháme ju rozpustiť a nakoniec primiešame ešte kukuričný sirup a nalámanú bielu čokoládu.

Po roztopení čokolády polevu dobre vymiešame metličkou a môžeme pridať potravinárske farbivo. 

Ochladíme na 29°C a polejeme vrch dezertu.

Necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes