Fantastický dezert bez múky, ktorý bude hviezdou každej oslavy. Vyskúšajte tento recept z youtube a budete nadšení!
Potrebujeme:
148 g malinového pudingu
180 g kryštálového cukru
6 g kypriaceho prášku do pečiva
8 vajec
4 PL slnečnicového oleja
plech s rozmerom 45,2 x 37,5 x 4 cm
Na vanilkový krém:
500 ml mlieka
188 g masla
100 g kryštálového cukru
63 g vanilkového pudingu
1 PL vanilkovej esencie
Na polevu:
133 g bielej čokolády
113 g kryštálového cukru
100 ml vody
80 g kondenzovaného mlieka
15 g kukuričného sirupu
7 g želatíny
33 ml studenej vody
Ostatné:
1 balík okrúhlych piškót
250 g malinového džemu
200 ml malinového sirupu
Postup:
Do misy si dáme 8 vaječných bielkov, nasypeme kryštálový cukor a šľaháme do peny na stredných otáčkach.
Do hustého snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtky.
Potom rýchlosť znížime na minimum a zašľaháme rastlinný olej.
V mise si zmiešame malinový pudingový prášok s kypriacim práškom a postupne ho pomocou metličky zapracujeme do vaječnej hmoty.
Cesto miešajte pomaly, kým nebude kompaktné a nadýchané.
Potom ho nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Povrch uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 – 25 minút.
Medzitým si pripravíme vanilkový krém.
Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka a dáme zohriať na sporák.
Do zvyšku mlieka pridáme vanilkový pudingový prášok a rozmiešame.
Do hrnca s mliekom nasypeme kryštálový cukor.
Pridáme vanilkovú esenciu a nakoniec nalejeme aj zarobený puding s mliekom.
Za občasného premiešania necháme vychladnúť a medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo.
Teraz pudingový krém po častiach zašľaháme do masla.
Z vychladnutej upečenej piškóty odstránime vrchnú časť, preklopíme ju, dáme dolu papier na pečenie a prekrojíme na dve časti.
Spodnú časť natrieme malinovým džemom, navrstvíme 1/3 krému.
Naň naukladáme piškóty namočené v malinovom sirupe.
Do medzier medzi piškótami navrstvíme pomocou zdobiaceho vrecúška krém a potom krém rozotrieme aj na piškóty.
Druhý plát si takisto natrieme malinovým džemom.
Priklopíme ním vrch dezertu.
Vrch natrieme zvyšným krémom a dezert odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si ešte pripravíme polevu.
Želatínu necháme napučať, do hrnca si nalejeme vodu s kondenzovaným mliekom, pridáme cukor, premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť.
Potom pridáme napučanú želatínu, necháme ju rozpustiť a nakoniec primiešame ešte kukuričný sirup a nalámanú bielu čokoládu.
Po roztopení čokolády polevu dobre vymiešame metličkou a môžeme pridať potravinárske farbivo.
Ochladíme na 29°C a polejeme vrch dezertu.
Necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!