plny-hrniec_transparent_negativ.png

Malinové oblaky: Luxusná maškrta v troch vrstvách – recept, ktorý určite ostane vo vašej rodinnej kuchárke!

Fantastický nápad na svieži zákusok z malín, krému a chrumkavej bielkovej perinky. Určite skúste, je to luxusný zákusok.

Potrebujeme:

Na krehké cesto:

4 žĺtky
45 gramov cukru
3/4 lyžičky prášku do pečiva
180 gramov pšeničnej múky hladkej
120 g vychladeného masla

Postup:

Dáme všetky ingrediencie do misy a hnetieme rukou, až kým sa nespojia a cesto nie je hladké a jednotné. Zabalte do plastovej fólie a vložte do chladničky, aby sa chladilo asi 60 minút.

Po uplynutí tejto doby vyberte cesto a rovnomerne ho naneste na plech na pečenie vystlaný s papierom (rozmery 30 × 25). Môžeme ho mierne vytiahnuť na okraje, alebo nechať zarovnané na plechu. Potom vložte aj s plechom späť do chladničky na 30 minút. Po ochladení a vybratí sa cesto rovnomerne popichá vidlicou.

Vložte do rúry na 20 minút a pečte pri teplote 190 stupňov.

Malinová vrstva:

3 bal. červenej tortovej želatíny
3,5 pohára vody
600 gramov čerstvých alebo mrazených malín. Mrazené nechajte rozmraziť skôr v cedníku, aby z nich odtiekla voda.

Postup:

Želatína sa nechá napučať v studenej vode a následne sa zahrievaním rozpustí. Do želatíny pridáme maliny a premiešame. želatínu navrstívme na krehké cesto na plechu a necháme stuhnúť.  sa rozpustí v 3,5 sklenici vriacej vody. Pridajte maliny a premiešajte. Vložili sme do chladničky a počkali, až sa želé mierne zahustí. S touto polokvapalinou nalejte krehké pečivo, vyrovnajte hrany. Chladničku dáme späť do koncentrácie želé.

Krém:

600 g vychladenej smotany na šľahanie 36%
250 gramov Mascarpone
3 lyžice práškového cukru

Postup:

Vyšľahajte smotanu spolu s mascarpone a práškovým cukrom tak, aby sa vytvorila hustá homogénna hmota. Takto pripravená smotana sa nanesie na stuhnutú želatínu.

Na vrch:

4 bielky
150 gramov cukru
2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
hrsť mandľových lupinkov

Postup:

Bielky sa vyšľahajú na tuhú penu. Potom na konci pridajte cukor postupne po lyžičkách a na konci aj zemiakový škrob.

Vytvorte plát rovnakej veľkosti ako náš koláč na plechu vystlanom papierom na pečenie . Vrch posypte mandľovými lupienkami. Pečte asi 60 minút pri teplote 140 ° C. Po uplynutí tejto doby mierne otvorte dvierka rúry a nechajte ešte 15 minút sušiť.

Po ochladení uložíme na vrch dezertu.

Pred podávaním by sa cesto malo nechať niekoľko hodín odležať v chladničke. Skladujeme na chladnom mieste.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes