Malinová tiramisu maškrta na slovenský spôsob: Rýchly a fantastický letný dezert bez pečenia!

Vynikajúci letný dezert bez pečenia, v štýle obľúbené tiramisu na slovenský spôsob. 

Vynikajúci letný dezert bez pečenia, v štýle obľúbené tiramisu na slovenský spôsob.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

Náplň:

400 ml smotana na šľahanie 33 %

2 ks stužovač do šľahačky

250 g Mascarpone

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g odtučnený jemný tvaroh bez hrudiek

100 g práškový cukor

1 balíček vanilkový cukor

Káva:

500 ml silná čierna káva vychladnutá

50 ml amaretto (mandľový likér)

Postup:

Uvaríme si čiernu silnú kávu 500 ml, necháme vychladnúť a pridáme 50 ml amaretto likér.

Plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Tvaroh a mascarpone vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Plnku rozdelíme na 2 časti.

Do podlhovastej nádoby ukladáme piškóty, ktoré postupne namočíme z oboch strán do pripravenej kávy. Na piškóty poukladáme maliny a rozotrieme 1/2 plnky. Pokračujeme druhým radom namočených piškót v káve a zvyškom krému, jemne uhladíme a posypeme nahusto kakaom cez sitko.

Odložíme do chladu na 12 hodín, pokrájame, ozdobíme malinami, mätou a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: ketkes