Malinová smršť bez pečenia

Fantastický recept na nepečený dezert z ovocia, pudingového krému a smotany. Ide o výbornú letnú verziu krémeša s malinovou polevou. Je to naozaj famózna maškrta.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty – 300 g

Pomarančový džús – 400 ml

Maslo – 250 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mlieko – 900 ml

Cukor kr. – 200 g

Pudingový prášok s príchuťou vanilky – 160 g

Smotana na šľahanie – 500 ml

Stužovač do šľahačky – 20 g

Práškový cukor – 100 g

Maliny – 600 g

Cukor kr. – 100 g

Želatína v prášku – 20 g

Rozmer misy 25 x 25 cm

Postup:

Dlhé piškóty namáčame do džúsu a uložíme na dno pripravenej misy.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť pod fóliou (aby sa na povrchu nevytvorila koža).

Potom si v miske rozšľaháme zmäknuté maslo a po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu.

Spolu všetko vyšľaháme na hladký krém.

Navrstvíme na piškóty, uhladíme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Smotanu so stužovačom vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Navrstvíme na pudingovú hmotu a pripravíme si poslednú – ovocnú vrstvu.

Želatínu necháme napučať vo vode.

Maliny necháme rozvariť s cukrom.

Keď sú už rozvarené, rozmixujeme a ešte prepasírujeme.

Do horúcej hmoty vmiešame želatínu a miešaním rozpustíme – hmotu nalejeme na vrch dezertu.

Dáme do chladničky vychladiť na 1 hodinu.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: