Fantastický recept na nepečený dezert z ovocia, pudingového krému a smotany. Ide o výbornú letnú verziu krémeša s malinovou polevou. Je to naozaj famózna maškrta.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty – 300 g
Pomarančový džús – 400 ml
Maslo – 250 g
Mlieko – 900 ml
Cukor kr. – 200 g
Pudingový prášok s príchuťou vanilky – 160 g
Smotana na šľahanie – 500 ml
Stužovač do šľahačky – 20 g
Práškový cukor – 100 g
Maliny – 600 g
Cukor kr. – 100 g
Želatína v prášku – 20 g
Rozmer misy 25 x 25 cm
Postup:
Dlhé piškóty namáčame do džúsu a uložíme na dno pripravenej misy.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť pod fóliou (aby sa na povrchu nevytvorila koža).
Potom si v miske rozšľaháme zmäknuté maslo a po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu.
Spolu všetko vyšľaháme na hladký krém.
Navrstvíme na piškóty, uhladíme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Smotanu so stužovačom vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Navrstvíme na pudingovú hmotu a pripravíme si poslednú – ovocnú vrstvu.
Želatínu necháme napučať vo vode.
Maliny necháme rozvariť s cukrom.
Keď sú už rozvarené, rozmixujeme a ešte prepasírujeme.
Do horúcej hmoty vmiešame želatínu a miešaním rozpustíme – hmotu nalejeme na vrch dezertu.
Dáme do chladničky vychladiť na 1 hodinu.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: