plny-hrniec_transparent_negativ.png

Malinová bublanina ako pavučinka: Rýchla a mimoriadne jemná piškóta, ktorej sa nedá odolať!

Výborná, vysoká a hlavne fantasticky chutná bublanina tak, ako ju robili už naše babičky.

Výborná, vysoká a hlavne fantasticky chutná bublanina tak, ako ju robili už naše babičky.

1 hrnček = 250 ml

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky kr. cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 1 a pol šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 50 dag malín
  • práškový cukor na sypanie

Postup:

Umyjeme a osušíme maliny. Obdĺžnikovú forma na vyložíme papierom na pečenie 21 x 25 cm. Všetky prísady na cesto by mali mať izbovú teplotu. Preosejte múku cez sito a zmiešajte s práškom do pečiva.

Vajcia krátko vyšľaháme do peny, pridáme cukor, vanilkový cukor a miešame elektrickým šľahačom asi 10 minút, kým hmota nebude nadýchaná. Potom znížime rýchlosť mixéra na najmenší stupeň a primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec nalejeme olej a zmiešame.

Cesto sa naleje do formy (je hustejšie). Maliny jemne vtlačíme do cesta. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 ° C počas 40 minút. Vyberieme z rúry, niekoľko minút necháme vychladnúť vo forme a potom vyberieme z formy, zložíme papier a necháme úplne vychladnúť na mriežke. Posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj:  ciasta.net 

Najlepšie recepty na dnes