plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mala sme doma otvorený džem a upiekla som tento rýchly koláč, ktorý sa stal veľkým favoritom!

Poobzerala som sa po kuchyni a nevedeli čo piecť.

Veľa sme toho doma nemali, tak sa na stôl dostala jednoduchá pochúťka podľa výborného receptu z kanála KETKES kitchen.

 

 

Tento koláč mal veľký úspech.

Netreba robiť žiadny krém, náplň, dokonca netreba ani ovocie. Stačí mať doma džem a strúhaný kokos.

Potrebujeme:

3 vajcia,

štipka soli,

150 g kr. cukru,

130 ml oleja,

150 g bieleho jogurtu,

pomarančová príchuť (vhodné sú aj iné príchute),

300 g hladkej alebo polohrubej múky,

1 lyžička prášku do pečiva,

150 g džemu (čo má rodina rada),

strúhaný kokos na ozdobu.

Forma:

20×20 cm

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.

 

 

Pridáme olej a dobre prešľaháme.

Vmiešame aj biely jogurt.

Teraz do zmesi preosejeme múku a kypriaci prášok.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Môžete pridať aj pomarančovú príchuť alebo inú príchuť podľa chuti.

1/2 cesta nalejeme do formy s vyššími okrajmi, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

 

 

Na cesto vrstvíme lyžičkou ostrovčeky cesta.

Pomocou lyžičky alebo vidličky vytvoríme z džemu mramorový vzor na ceste.

Prikryjeme zvyšným cestom.

 

 

Opäť vrstvíme ostrovčeky džemu, ktoré opäť zľahka roztiahneme po ceste.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.

 

 

Po upečení posypeme strúhaným kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes