plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučký tvarohový bochník s bielou čokoládou!

Vynikajúci dezert, ktorý milujú deti, ale určite si získa aj dospelákov. Táto dobrota je jednoduchá na prípravu a ulahodí každému maškrtníkovi.

Vynikajúci dezert, ktorý milujú deti, ale určite si získa aj dospelákov. Táto dobrota je jednoduchá na prípravu a ulahodí každému maškrtníkovi.

Potrebujeme:

250 g nízkotučného tvarohu

3 lyžice kyslej smotany 15%

2 lyžice krupice

1 vajíčko

100 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

50 g bielej čokolády

Postup:

Do teplého mlieka nasypeme krupicu a necháme napučať. Medzitým zmiešame v miske tvaroh, smtoanu, vajce, cukor a čokoládu nalámanú na malé kúsky.

Napučanú krupicu spolu s mliekom nakoniec vmiešame do cesta.

Cesto navrstvíme do formy vystlanej maslom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Dezert môžeme pripraviť aj v pomalom hrnci – režim pečenie na 35 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť vo forme a môžeme podávať. Dezert chutí vynikajúco, ak ho polejte trochou kondenzovaného mlieka.

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes