Mäkučké Žu-Žu rožky z kyslej smotany a jogurtu!

Vynikajúce a nadýchané pečivo z jogurtovo-smotanového cesta. Najlepšie chutia s trochou masla, ochutnajte ich aj vy!

Vynikajúce a nadýchané pečivo z jogurtovo-smotanového cesta. Najlepšie chutia s trochou masla, ochutnajte ich aj vy!

Postup:

100 ml kyslej smtoany

100 ml jogurtu

100 ml mlieka

100 ml oleja

2 lyžičky cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajciach

40 g čerstvého droždia

1-2 lyžičky soli

700 g hladkej múky

Náplň:

200 g studeného masla

200 g strúhaného syra

Na potretie:

Žĺtok

Postup:

Zmiešame jogurt, mlieko a smotanu (všetky prísady musia mať izbovú teplotu), pridáme cukor, kvasnice a 4 malé lyžičky hladkej múky. Počkáme kým vyjde kvások.

Potom pridáme ostatné prísady a uhnetieme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Cesto natiahneme rukami alebo rozvaľkáme na pracovnej doske a na vrch nastrúhame studené maslo. Potom zrolujeme a necháme odpočívať 20 minút.

Potom cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten rozkrojíme na 5 pruhov. Pruhy nakrájame cik-cak tak, aby nám vznikli malé trojuholníčky. Tie posypeme syrom, zrolujeme a preložíme na pelch vysltaný papeirom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika