Mäkučké škoricové rožky s pudingovým krémom: Také výborné, že z nich neostane ani omrvinka!

Výborné domáce pečivo, perfektné na raňajky, alebo ako dezert ku kávičke. Aj na druhý deň sú mäkučké a lahodné.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

1 lyžičku soli

3 lyžice kr cukru

300 ml

60 g zmäknutého masla

...

1 vajce

2 žĺtky

30 g čerstvého droždia

Na krém:

600 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

5 lyžíc kr. cukru

2 bal. vanilkového cukru

50 g masla

Na vrch:

2 lyžice roztopeného masla

4 lyžice kr. cukru

1 lyžicu škorice

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a počkáme, kým vyjde kvások.

Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto, prikryjeme utierkou a necháme 45-50 minút podkysnúť.

Medzitým si pripravíme náplň. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingových práškov uvaríme puding. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.

Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 12 rovnakých bochníkov.

Každú časť rozvaľkáme, na jednu polovicu navrstvíme asi 1 lyžicu náplne a druhú polovicu narežeme. Potom náplň zavinieme a cez vrch preložíme narezanú časť cesta. Takto naplnené rožky prikryjeme utierkou a necháme ešte 10-15 minút podkysnúť.

Pwčieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút, alebo kým povrch cesta nie ej zlatistý.

Po upečení potrieme rozpusteným maslom a obalíme v zmesi škorice a cukru. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: andi1976