Bez kysnutia, bez čakania: Mäkučké pagáče z cmaru, hotové za 30 minút!

Vynikajúce slané koláčiky, ktoré pripravíte skutočne bleskovo. Sú úžasne jemné a lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku. Vynikajúce aj namiesto chlebíka, alebo ako skvelá slaná chuťovka.

Vynikajúce slané koláčiky, ktoré pripravíte skutočne bleskovo. Sú úžasne jemné a lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku. Vynikajúce aj namiesto chlebíka, alebo ako skvelá slaná chuťovka.

Potrebujeme:

2 a ½ šálky hladkej múky

½ šálky masti

1 a ¼ šálky cmaru

2 lyžice mlieka

1 lyžicu cukru

...

1 lyžicu prášku do pečiva

2 lyžičky soli

½ lyžičku jedlej sódy

Maslo na potretie

1 šálka = 230 ml

Postup:

Z tejto dávky vám vyjde približne 12-14 menších sušienok.

Najskôr si rúru nastavíme na 200 stupňov Celzia.

Potom v miske zmiešame suché prísady a do tejto zmesi postupne vmiešame masť a vmiešame do suchých prísad – zmes bude mať drobivú konzistenciu.

Potom v ceste urobíme jamku a do tej postupne lejeme cmar. Miesime, kým cesto nezíska hladkú štruktúru (ak je cesto príliš husté alebo naopak riedke, pridáme cmar alebo naopak múku).

Cesto rozvaľkáme na tenší plát a vyrezávame z neho kruhy. Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme mliekom a pečieme 13-15 minút, alebo kým nie sú na povrchu zlatisté.

Hneď po dopečení môžeme potrieť maslom.

zdroj: shareably