plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké moravské koláče, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, to cesto je úžasné!

Fantastické cesto na moravské koláče a buchty podľa autorky Evky Takačovej, ktoré viete pripraviť za 15 minút a ďalších 15 minút sa pečú. O pol hodinky tak môžete mať na stole vynikajúce koláčiky.

Fantastické cesto na moravské koláče a buchty podľa autorky Evky Takačovej, ktoré viete pripraviť za 15 minút a ďalších 15 minút sa pečú.

 

 

O pol hodinky tak môžete mať na stole vynikajúce koláčiky.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

600g hl. múka

250ml mlieko

1 droždie

2 vajcia

2 dc oleja

3 lyzice kr.cukru

1 bal. vanilkového cukor

1 prášok do pečiva

Náplň:

 

 

Tvaroh

Slivkový lekvár

Hrozienka

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

 

 

Toto cesto je zázračné v tom, že všetky len stačí vymiešať v jednej miske.

Žiadna dlhá práca a ani čakanie na vykysnutie.

Jednoducho s cestom hneď pracujete – teda robíte koláčiky.

 

 

Ja som koláčiky povykrajovala pohárom (priemer 5 cm).

V strede som urobila priehlbinku dnom menšieho pohára.

 

 

Do jamky dáme náplň.

Ja odporúčam slivkový lekvár a ochutený tvaroh vymiešaný so žĺtkom.

 

 

Potrieme vajíčkom a dáme piecť.

 

Vo vyhriatej rúre sa pečú pri 180 stupňoch len 15-16 minút.

 

 

Koláčiky sú krásne mäkučké a vynikajúce.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu : Eva Takačová

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes