plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké mini – pudingáče s vanilkovým krémom: Všetci u nás doma ich milujú a určite budete aj vy!

Mäkučké koláčiky plnené jemným a vanilkovým krémom. Výborný tip na sladký olovrant, raňajky alebo jednoducho sladký dezert ku kávičke. Sú skvelé a mäkučké aj na druhý deň.

Mäkučké koláčiky plnené jemným a vanilkovým krémom. Výborný tip na sladký olovrant, raňajky alebo jednoducho sladký dezert ku kávičke. Sú skvelé a mäkučké aj na druhý deň.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

200 ml oleja

3 žĺtky

400 g hladkej múky

10 lyžičiek kr. cukru

Štipku soli

20 g droždia

Na krém:

3 bal. vanilkového pudingu

750 ml mlieka

3 bal. vanilkového cukru

180 g masla

Na potretie:

Vajíčko

Postup:

Zo 100 ml vlažného mlieka, 2-3 lyžičiek cukru a droždia pripravíme kvások. Keď vyjde, zmiešame ho s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. To prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Že je cesto správne vykysnuté spoznáme podľa toho, že zdvojnásobilo svoj objem.

Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie časti a každú rozšúľame na valček s priemerom 1 cm, dlhý asi 20 cm. Každý valček preložíme na polovicu a jednoducho prepletieme (zakrútime ako vrták), konce potom zahneme a založíme na spodok, aby sa náhodou pudingáč nerozplietol.

Všetky takto vytvorené „vrtáky“ preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút (alebo kým nie sú na povrchu zlatisté).

Medzitým si pripravíme krém. Z cukru, pudingových práškov a mlieka uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo ušľaháme s vanilkovým cukrom a keď puding vychladne, po lyžičkách ho doň vmiešame.

Keď pečivo vychladne, prekrojíme ho na polovicu a naplníme krémom. Podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes