Rýchly tip na domáce pečivo ku ktorému nepotrebujete žiadnu prílohu ani omáčku. Všetko sa totiž ukrýva vo vnútri. Chutnú náplň môžete navyše obmieňať podľa svojej chuti.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
200 g masla
30 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
150 ml teplého mlieka
2 lyžičky soli
Náplň:
Menšiu plechovku kukurice
150 g šunky nakrájanej na kúsky
1 ks taveného syra v črievku
4 lyžice kyslej smotany
Na potretie:
1 vajce
1 lyžicu kyslej smotany
Strúhaný syr
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme mäkšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a pomocou pohára vykrajujeme kruhy – potrebujeme párny počet.
V miske zmiešame syr, šunku, scedenú kukuricu a kyslú smotanu. Zmes navrstvíme do stredu každého kruhu a prikryjeme druhým kruhom. Okraje dobre zatlačíme, aby sa pagáčiky nerozpadli.
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným so smotanou, posypeme syrom a a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým povrch cesta nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked
text: redakcia