Mäkučké maslové pagáče s fantastickou náplňou!

730 0

Rýchly tip na domáce pečivo ku ktorému nepotrebujete žiadnu prílohu ani omáčku. Všetko sa totiž ukrýva vo vnútri. Chutnú náplň môžete navyše obmieňať podľa svojej chuti.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

200 g masla

30 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

150 ml teplého mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky soli

Náplň:

Menšiu plechovku kukurice

150 g šunky nakrájanej na kúsky

1 ks taveného syra v črievku

4 lyžice kyslej smotany

Na potretie:

1 vajce

1 lyžicu kyslej smotany

Strúhaný syr

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme mäkšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a pomocou pohára vykrajujeme kruhy – potrebujeme párny počet.

V miske zmiešame syr, šunku, scedenú kukuricu a kyslú smotanu. Zmes navrstvíme do stredu každého kruhu a prikryjeme druhým kruhom. Okraje dobre zatlačíme, aby sa pagáčiky nerozpadli.

Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným so smotanou, posypeme syrom a a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým povrch cesta nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

text: redakcia

Témy:


Pridajte svoj komentár