Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.
Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.
U nás sa langoše robia celý rok a vždy len podľa tohoto receptu.
A ak nechcete, aby boli langoše mastné, máme pre vás skvelý domáci trik.
Stačí, ak do cesta pridáte aj pol štamperlíka vodky.
Alkohol zabráni tomu, aby sa cesto „napilo“ tuku a zároveň sa počas smaženia odparí.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
1 KL soľ
1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva
1 PL olej
20 g čerstvé droždie
140 g biely jogurt
250 ml mlieko
olej na vyprážanie
Na potretie:
Cesnak
Olej
Kečup
Strúhaný syr
Majonéza
Postup:
Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok.
Dobre ich premiešame.
Do stredu urobíme jamku.
Nalejeme do nej olej a rozmrvené droždie.
Pridáme jogurt a vlažné mlieko.
Všetko spolu premiešame.
Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.
Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.
Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.
Hotové langoše necháme odkvapkať.
Potom podávame s prísadami podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)