plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.

 

 

Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

U nás sa langoše robia celý rok a vždy len podľa tohoto receptu.

A ak nechcete, aby boli langoše mastné, máme pre vás skvelý domáci trik.

 

 

Stačí, ak do cesta pridáte aj pol štamperlíka vodky.

Alkohol zabráni tomu, aby sa cesto „napilo“ tuku a zároveň sa počas smaženia odparí.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

 

 

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie:

Cesnak

Olej

 

 

Kečup

Strúhaný syr

Majonéza

Postup:

Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok.

 

 

Dobre ich premiešame.

Do stredu urobíme jamku.

Nalejeme do nej olej a rozmrvené droždie.

 

 

Pridáme jogurt a vlažné mlieko.

Všetko spolu premiešame.

Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

 

 

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.

Hotové langoše necháme odkvapkať.

 

 

Potom podávame s prísadami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes