plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú. Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na potretie: Cesnak, olej soľ

Postup:

Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame.

Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.

Všetko spolu premiešame. Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.

Hotové langoše necháme odkvapkať.

Potom podávame s prísadami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes