Mäkučké langoše z jogurtu pripravené za 10 minút: Výborné a nie sú nasiaknuté olejom!

Vynikajúce, rýchle a čo je najlepšie, cesto môžete skladovať v chladničke pokojne až 5-6 dní.

Potrebujeme:

500 ml mlieka

200 ml bieleho jogurtu

1 kocku droždia

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu soli

...

4 vajcia

1 kg hladkej múky (podľa konzistencie cesta môžeme dať viac, alebo menej)

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, mliekom, droždím a vymiesime cesto – hladké a jemné. Cesto vložíme do vymasteného vandlíka, prikryjeme fóliou a skladuje v chladničke. Keď sa rozhodneme vyprážať, jednoducho vyberieme z chladničky, z cesta odoberieme menšiu časť a ponaťahujeme v rukách do tvaru placky. Na vyprážanie stačí trocha oleja – nemusia plávať ako klasické langoše. Cesto, ktoré nevyužijeme, jednoducho vložíme späť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: najboli-recepti