Mäkučké a fantasticky chutné škoricové slimáky s vanilkovou polevou!

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšie desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšie desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

40 g masla

500 g hladkej múky

3 lyžičky kr. cukru

Štipka soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

25 g čerstvého droždia

Náplň:

Roztopené maslo (asi 1/3 hrnčeka)

2 lyžičky škorice

5 lyžíc trstinového cukru

Na potretie:

1 žĺtok

Poleva:

1 bal. vanilkového pudingu

300 ml mlieka

4 lyžice cukru

Pár kvapiek vanilkovej arómy

Postup:

Mlieko dáme na plameň a pridáme doň maslo, zahrievame, kým sa maslo nerozpustí.

Múku preosejeme a nasypeme do misky, pridáme vajce, soľ a v strede urobíme kráter, do ktorého opatrne nalejeme mlieko a rozmelíme droždie a pridáme aj cukor. Necháme odpočívať 10 minút odpočinúť. Potom vypracujeme jednotné hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Po hodine preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenší plát (asi 0,5 cm hrubý), potrieme maslom a posypeme zmesou škorice a cukru. Potom plát nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy zrolujeme.

Pripravíme si plech vymastený maslom a naukladáme naň jednotlivé slimáky tak, aby sa navzájom dotýkali. Potom potrieme vrch rozšľahaným žĺtkom. Necháme ešte 20-30 minút odpočívať.

Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Keď sú slimáky upečené, prelejme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru. Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: szupertanacsok