Mäkučké dvojfarebné vrkoče

Vynikajúce pečivo mäkučké ako pavučinka. Spojenie kakaového a maslového cesta vytvára v tomto dezerte perfektný celok fantastickej chute.

Vynikajúce pečivo mäkučké ako pavučinka. Spojenie kakaového a maslového cesta vytvára v tomto dezerte perfektný celok fantastickej chute.

Potrebujeme:

½ l mlieka

1 kocku čerstvého droždia

3 lyžice cukru

100 ml teplej vody

4 lyžice oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku soli

2 lyžice kakaa

2 lyžičky pomarančovej kôry

1 kg hladkej múky

Ďalej budeme potrebovať:

3 žĺtka

4 bal. vanilkového cukru

100 g masla

½ l vody

200 g kryštálového cukru

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem kakaa a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a do jednej polovice vmiesime kakaový prášok.

Každä polovicu cesta rozdelíme ešte na polovicu (získame tak dve tmavé a dve biele časti). Vyformujeme do tvaru bochníkov, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 20 minút.

Maslo vyšľaháme do žĺtkami a 4 balíčkami vanilkového cukru. Každý kúsok cesta spracujeme na hrubší kruh a potrieme pripravenou maslovo-žĺtkovou zmesou. Následne každý kus cesta rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a zrolujeme. Získame 4 šúľky cesta.

Tmavý a svetlý šúľok spojíme a následne prepletieme tak, ako to vidíme na obrázku. Vrkoče preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry, zapneme ju na teplotu 180 stupňov a pečieme dozlatista.

Z vody, vanilkového a kryštálového cukru pripravíme sirup, ktorým počas pečenia potierame povrch pečiva.

Upečené vrkoče necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika