plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké domáce ROŽKY hotové raz-dva: Jedine podľa tohoto RECEPTU sú čerstvé aj na druhý deň!

Mäkké domáce rožky. Rýchly a jednoduchý recept!

Neskutočne chutné a jemné rožky lepšie ako z pekárne.

 

 

Potrebujete len pár jednoduchých ingrediencií, chvíľu času a pripravíte rožky chutnejšie ako z obchodu.

Nenáročný recept na jemné domáce rožky z youtube kanála Moja Kuhinja, Moja Pravila.

Potrebujeme:

700 g hladkej múky (typ 400)

1 PL kryštálového cukru

1 PL instantného droždia

 

 

1 ČL soli

500 ml teplého mlieka

rastlinný olej podľa potreby

soľ

Voliteľné:

Rasca

Hrubozrnná soľ

Semienka podľa chuti

Postup:

Do veľkej misky nasypeme múku. Pridáme cukor.

Potom pridáme droždie a pridáme soľ. Potom postupne prilievame teplé mlieko.

Vareškou vymiešame a vymiesime cesto.

 

 

Cesto prikryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.

Za nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.

Potom cesto vymastíme olejom a preložíme na naolejovanú podložku.

Cesto rozdelíme na 12 častí.

Z každej časti vyformujeme guľku.

Guľky prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby preložíme cesto na naolejovanú podložku.

Roztiahneme ho rukou.

Opatrne rozvaľkáme valčekom.

 

 

Cesto zrolujeme.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rolky necháme ešte 15 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby potrieme rožky teplou vodou.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme 20 minút.

 

 

Upečené rolky potrieme olejom.

Posypeme soľou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes