plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké a fantasticky chutné pudingové slimáky s tvarohom a hrozienkami!

Skvelé domáce pečivko fantasticky jemné a krémové. Ochutnajte tieto slimáčiky aj vy, určite si pridáte!

Skvelé domáce pečivko fantasticky jemné a krémové. Ochutnajte tieto slimáčiky aj vy, určite si pridáte!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 ml vlažného mlieka

2 žĺtky

70 g masla

70 g práškového cukru

1 kocku čerstvého droždia

Štipku soli

Náplň:

1 bal. vanilkového pudingu

200 g tvarohu

350 ml mlieka

3 lyžice kr. cukru

Postup:

V teplom mlieku rozmelíme droždie, pridáme cukor a necháme vyjsť kvások. Potom pridáme všetky ostatné prísady, uhnetieme jednotné cesto a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a vmiešame doň tvaroh.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Na vrch rovnomerne navrstvíme náplň a posypeme hrozienkami. Zrolujeme a rolku nakrájame na kolieska hrubé 2 cm. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Slimáky neklaďte príliš blízko seba, pretože počas pečenia ešte podrastú.

Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým slimáky nie sú na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: andi

Najlepšie recepty na dnes